Heel de winter keihard trainen, ijsuren maken, techniek verbeteren, de bocht perfectioneren en de start blijven oefenen. Allemaal om die felbegeerde titel op je naam te kunnen zetten: clubkampioen van ESSV Alcedo.

Afgelopen zaterdag 4 maart was het moment weer daar. Met dank aan ijsvereniging Zoetermeer vonden onze clubkampioenschappen wederom plaats in De Uithof in Den Haag. De avond verliep vlot. Om 20:00 stond het eerste kwartet al op het ijs. Beginnend met de 500m scheurden zowel onze gevorderde schaatsers als de nieuwelingen over het ijs. Of het nou ging om een podiumplek of om een (verbeterd) PR neer te zetten: het was voor iedereen even spannend! Nadat iedereen de 500 meter achter zich had kon de podium-verdeling nog alle kanten op gaan. Even gespannen stonden we daarom aan de start van de 1000 meter. Na een aantal ritten werd het duidelijk, de nieuwe clubkampioenen van 2017 waren een feit! Bij de vrouwen heeft Monica de titel weten te veroveren en bij de heren is dat Patrick S. geworden! Op mooie tweede plekken zijn geëindigd Deborah en Timon en de bronzen plakken werden in ontvangst genomen door toppers Demi en Jeroen.

Met nog een biertje of warme choco na, was het wederom een avond om niet te vergeten! Met frisse moed en bergen motivatie gaan we daarom onze laatste maand schaatsen van dit seizoen tegemoet en knallen we door met de droogtrainingen. Bekijk hieronder en op de facebookpagina van Alcedo de foto’s en video van de avond!

 

aIMG_3793 aIMG_3837 aIMG_3845 aIMG_3645 aIMG_3737 aIMG_3741