IJsVoGala 2017

31 Maart vond het gezelligste evenement van het jaar plaats: het IJsVoGala! We hebben elkaar in de afgelopen weken flink ondervraagt hoe het stond met de voorbereidingen. Heb jij al een date? Heb je al een jurk? Wat ga je met je haar doen? Doe je hakken aan? Heb jij een oranje strikje of een witte? Stiekem waren we denk ik allemaal een beetje zenuwachtig. Dat bleek nergens voor nodig, want iedereen zag er prachtig uit en alles was tot in detail geregeld! De dames verschenen stuk voor stuk chique in het lang en hadden overduidelijk meer tijd aan hun haar en make-up besteed dan voor de gemiddelde schaatstraining. Ook de meeste heren hadden een rokkostuum tevoorschijn getoverd en een keertje extra in de spiegel gekeken of hun haar wel echt goed zat. Bij aankomst bij café Soif stond een welkomstdrankje voor ons klaar en kon er gestemd worden op de sportman en sportvrouw van het jaar en op het lid met de mooiste billen. Nadat we elkaar allemaal even bewonderd hadden, werd er geposeerd voor foto’s met date.Toen alle fotomodellen klaar waren met poseren was het tijd om aan te schuiven aan een lang gedekte tafel. Er werd romantisch gesmoesd bij het kaarslicht en er werden herinneringen opgehaald over het schaatsseizoen. Nog voor het voorgerecht geserveerd werd, kwam de Activiteitencommissie met een verrassing. Er zouden die avond tussen de gangen door uiteenlopende awards uitgereikt worden: van de award voor beste coach tot de award voor meest actieve lid tot de scheve schaats. De meest fel begeerde awards werden uitgereikt na het hoofdgerecht, namelijk de sportman en sportvrouw van het jaar en het lid met de mooiste billen. Dit waren de publieksprijzen waar iedereen aan het begin van de avond voor kon stemmen. Met de vele podiumplekken en pr’s die zij hebben gereden, kon het eigenlijk niet anders dan dat Deborah en Timon respectievelijk sportvrouw en sportman van het jaar geworden zijn. De award voor de mooiste billen, ook een felbegeerde titel binnen Alcedo, ging naar Mercede. Nadat alle houders van een clubrecord eveneens een oorkonde ontvangen hadden, werd het nieuwe bestuur gepresenteerd. Onder luid applaus werden zij een voor een naar voren geroepen, waar zij stralend poseerde voor een eerste onofficiële bestuursfoto. Voor hen ligt nog een mooi jaar te wachten! Uiteraard is een gala geen gala als er niet gedanst is, dus werden alle stoelen en tafels aan de kant geschoven en de DJ naar binnen geroepen om een mooi feestje te bouwen. Het was een zeer geslaagde avond, waar nog lang met een glimlach op terug gekeken zal worden.

IMG_4066 IMG_4078 IMG_4086 IMG_4127 IMG_4159 IMG_4173 IMG_4198