Eurekaweek 2017

De Eurekaweek, een week georganiseerd voor alle toekomstige studentjes om kennis te maken met Rotterdam en haar verenigingen. Uiteraard was Alcedo daar aanwezig. Zowel op de door Erasmus georganiseerde evenementen als de verenigingsfeestjes, was een groep oranje shirtjes te spotten. Nogmaals hartelijk dank voor de enthousiaste leden die zo vrij waren om een gaatje in hun drukke agenda’s te maken om ons te komen helpen deze prachtvereniging te promoten.

Het begon allemaal veel te vroeg op een maandag morgen met de officiële aftrap van de Eurekaweek met een openingsceremonie in de Doelen. Daar scheurden 5 Alcedianen over het podium om in 10 seconden te laten zien wat lid zijn bij Alcedo inhoudt. In de avond waren er ook wat oranje shirts te vinden op het openingsfeest in de Maassilo.

De daarop volgende dag was er informatiemarkt op de Erasmus campus. Hier stonden geestdriftige verenigingen met kleurrijk versierde kraampjes met vol overgave schichtige aankomende studenten over te halen om bij hun vereniging te komen. Alcedo was hierin geen uitzondering. Met woeste overtuiging werden Eurekaweek gangers overspoeld met ware marketing kreten zoals: “Maar, Alcedo is echt de gezelligste studentenvereniging!”. Uiteraard werden wij niet ontmoedigd door antwoorden als: “Eh nee sorry, ik kan écht niet schaatsen.”. Want een ware Alcediaan weet dat Alcedo niks met schaatsen te maken heeft.

Op de woensdag  stond Alcedo op de, door Erasmussport georganiseerde, sportmiddag. Hier stonden wij op een grasveld, in de brandende zon met zo’n 30 graden, schaatsen te promoten. Hierbij hebben wij voornamelijk vernomen dat jongeren, met te belofte tot een mogelijk waterijsje, zelfs overgehaald kunnen worden om zich in te spannen. Zo was er menig student die probeerden op de wielrenfiets de hoogste snelheid te behalen.
Al met al hebben wij ontzettend van deze heerlijke dag kunnen genieten, door toe te mogen kijken hoe de onderhand brakke toekomstige studenten elkaar met een kussen van een paal af mepte.

Deze heerlijke week hebben wij mogen afsluiten met het “colour your world festival”
Waar alle verenigingen nog een laatste poging deden om arme zieltjes te werven. Wij met alcedo gingen deze dag voor een meer “casual approach”, waarbij we voornamelijk uitstraalden dat er bij Alcedo ook genoeg ruimte is om te relaxen.

Kortom het was een topweek, medemogelijk gemaakt door een topteam aan fanatieke Alcedianen! En hopelijk zien we de Alcedofamilie groeien!

Image-2Image-1IMG_0458IMG_0507