Gister, 17 december, was het zover. Na maanden vergaderen, plannen, bellen en nog meer vergaderen, was het dan eindelijk de dag van Alcedo’s allereerste IUT! Met een strakke organisatie door onze wedstrijdcommissaris Pim en zijn commissie, stonden om 21:15 de eerste schaatsers aan de start voor de teamsprint. Twee teams startte ieder aan een zijde en reden in totaal drie rondes. De eerste rit was even wennen. Teamsprints rijden gebeurt namelijk niet veel, dus het rijden in een team van drie vergt nog wat oefening. Maar na de eerste keer te kunnen hebben afgetast, stond iedereen de tweede poging sterker in zijn schaatsen en werd er nog sneller gereden dan de eerste keer.

Nadat elk team twee keer de sprint heeft mogen rijden, was het spannend welke teams mochten gaan strijden voor de 1e & 2e plek en voor de 3e & 4e plek. De finalerondes vonden plaats en vlak erna mochten we alle winnende teams feliciteren. Met maar liefst 9 mensen op ieder podium was het een drukke boel, maar wel zo leuk om een keer de winnende plek te delen met je teamgenoten. Met nog een gezellig feestje achteraf konden we terugkijken op een geslaagde avond.

We hopen dat iedereen zich enorm heeft vermaakt. Graag willen we bij deze ook alle supporters en vooral de vrijwilligers bedanken, die heel de avond er voor hebben gezorgd dat alles soepel verliep.

Hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer op wellicht Alcedo’s tweede IUT!

1dsc_0984

dsc_0040

dsc_0011

dsc_0121a

dsc_0132

dsc_0315

dsc_0435

dsc_0452

dsc_0464

dsc_0487[:]