IUT Teamsprint

IUT Teamsprint

Net zoals bij de ploegenachtervolging bestaat een team uit drie schaatsers, in tegenstelling tot de ploegenachtervolging finisht er maar één rijder. Er wordt gestart en gefinisht halverwege een van de rechte einden. Tijdens elke rit starten twee teams tegelijk, ieder startend op een ‘eigen’ recht eind, in de baan. Na de start worden drie rondes gereden en na elke ronde moet één schaatser de baan verlaten. Uiteindelijk wordt er een tijd neergezet als de derde schaatser na 1200 meter de derde ronde heeft voltooid. De volgorde waarin de schaatsers rijden staat van te voren vast en wordt aangegeven met de kleur van de armband: geen armband voor de eerste ronde, wit voor de tweede ronde en rood voor de laatste ronde.

De wedstrijd is opgedeeld in twee onderdelen, series en finales. In de series krijgt elk team twee kansen om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Na de series rijden de twee snelste teams van elke categorie/groep een finale. De snelste tijd van de finale bepaalt de winnaar, ongeacht of een tijd uit de series sneller was. Elk team rijdt dus 2x 1200m en maakt kans op een finaleplek en fantastische prijs.

De naam verklapt het al een beetje: teamsprintwedstrijden worden gereden in teamverband. Alle leden van schaatsverenigingen die aangesloten zijn bij de NSSU kunnen zich als onderdeel van een team inschrijven. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 4 personen. Gemengde teams zijn mogelijk, informatie over categorieën staat hieronder. De inschrijving gaat open op donderdag 24 november om 12.00u. Inschrijving is alleen per team mogelijk, niet individueel. Bij het inschrijven de avond van het IUT zelf kun je aangeven wie welke ronde rijdt.

Categorieën

Dit teamsprint toernooi wordt verreden in twee categorieën namelijk Heren/Gemengd en Dames. Gemengde teams vormen samen met herenteams, omwille van beschikbare tijd op de ijsbaan, de categorie Heren/Gemengd. De categorie Heren/Gemengd wordt onderverdeeld in een A, B en C groep. De categorie Dames wordt onderverdeeld in een A en B groep. Op basis van de PR of SB (de meest representatieve tijd) van de snelste rijder uit het team wordt het team ingedeeld in een A-, B- of C-groep. De indeling op basis van tijd gaat a.d.h.v. de volgende limieten:

A                                 Heren/Gemengd                   1000m: ≤ 1.30.00

B                                 Heren/Gemengd                   1000m: > 1.30.00 ≤ 1.45.00

C                                 Heren/Gemengd                   1000m: > 1.45.00

A                                 Dames                                    1000m : ≤ 1.40.00

B                                 Dames                                    1000m: >  1.40.00

Inschrijving

Dit zal voor velen de eerste kennismaking met het ijs in de tunnel zijn. Daarnaast is dit het allereerste IUT Teamsprint dus dat betekent een strijd om clubrecords! Wees erbij en schrijf je in op donderdag 24 november. De inschrijving wordt om 12:00u geopend op www.essvalcedo.nl/inschrijving-iut-teamsprint. Zoals eerder vermeld moet je je als team inschrijven. Minimaal 3, maximaal 4 personen en gemengde teams zijn toegestaan. Deelname aan dit IUT zonder KNSB-licentie is mogelijk.

Het inschrijfgeld voor het IUT Teamsprint bedraagt €14,00. Dit bedrag hoef je niet zelf over te maken. De betaling voor de wedstrijd wordt via je eigen vereniging geregeld. Je krijgt een mail van je vereniging over hoe je het geld aan hen moet betalen. Zij zorgen dat je deelnamekosten dan uiteindelijk bij ons terecht komen. Kosteloos afmelden kan tot 10 december en de inschrijving staat open tot 15 december. De wedstrijd zal worden afgesloten met een te gekke afterparty. Hier wordt t.z.t. meer over bekendgemaakt.

Meld je team zo snel mogelijk aan, als de deelnemerslijst vol zit worden de teams die zich als laatste hebben ingeschreven op de reservelijst geplaatst. Heb je nog vragen? Mail dan gerust naar wedstrijd@essvalcedo.nl.

Zaterdag 17 december (21.00-23.50) organiseert E.S.S.V ALCEDO  haar allereerste Inter Universitair Toernooi! Dit allereerste studentenschaatstoernooi van Rotterdam zal worden verreden in de Tunnel van Rotterdam (Schaatsbaan Rotterdam, Toepad 95). Deze tunnel zal het toneel zijn van het allereerste IUT Teamsprint. Van 19.30-20.00 is er de mogelijkheid om je aan te melden. De wedstrijd start om 21.00 en duurt tot 23.50.