IUT Teamsprint

IUT Teamsprint

In navolging van het tweede IUT teamsprint vorig jaar, zal er dit jaar weer een editie zijn. Deze zal plaats gaan vinden op 8 december op de baan in Rotterdam. Inschrijven voor deze wedstrijd is al mogelijk!
locatie:
Schaatsbaan Rotterdam, Toepad 95

Net zoals bij de ploegenachtervolging bestaat een team uit drie schaatsers, in tegenstelling tot de ploegenachtervolging finisht er maar één rijder. Er wordt gestart en gefinisht halverwege een van de rechte einden. Tijdens elke rit starten twee teams tegelijk, ieder startend op een ‘eigen’ recht eind, in de baan. Na de start worden drie rondes gereden en na elke ronde moet één schaatser de baan verlaten. Uiteindelijk wordt er een tijd neergezet als de derde schaatser na 1200 meter de derde ronde heeft voltooid. De volgorde waarin de schaatsers rijden staat van te voren vast en wordt aangegeven met de kleur van de armband: geen armband voor de eerste ronde, wit voor de tweede ronde en rood voor de laatste ronde.
Bij de teamsprint kan je ook een team van 4 inschrijven. Hiervoor hebben we een regel toegevoegd aan het regelement. We hebben het met de wedstrijdcommissie over gehad en hebben besloten dat jullie zelf mogen kiezen of die 4e persoon als reserve wordt ingezet of dat jullie met zijn 4en starten in de rit. Kiezen jullie voor de tweede optie, moet dit kenbaar gemaakt worden bij de jury door middel van de juiste kleur bandje te dragen. Je finisht dan met 2 personen, de tijd van de achterste telt.

De wedstrijd is opgedeeld in twee onderdelen, series en finales. In de series krijgt elk team twee kansen om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Na de series rijden de twee snelste teams van elke categorie/groep een finale. De snelste tijd van de finale bepaalt de winnaar, ongeacht of een tijd uit de series sneller was. Elk team rijdt dus 2x 1200m en maakt kans op een finaleplek en een fantastische prijs.

Categorieën

Dit teamsprint toernooi wordt verreden in twee categorieën namelijk Heren/Gemengd en Dames. Gemengde teams vormen samen met herenteams, omwille van beschikbare tijd op de ijsbaan, de categorie Heren/Gemengd. De categorieën worden onderverdeeld in een A en B groep. Op basis van de PR of SB (de meest representatieve tijd) van de snelste rijder uit het team wordt het team ingedeeld in een A- of B-groep. De indeling op basis van tijd gaat a.d.h.v. de volgende limieten:

A                                 Heren/Gemengd                   1000m: ≤ 1.30.00

B                                 Heren/Gemengd                   1000m: > 1.30.00 

A                                 Dames                                    1000m : ≤ 1.40.00

B                                 Dames                                    1000m: >  1.40.00

Inschrijving

Zoals eerder vermeld moet je je als team inschrijven. Minimaal 3, maximaal 4 personen en gemengde teams zijn toegestaan. Deelname aan dit IUT zonder KNSB-licentie is mogelijk.

Het inschrijfgeld voor het IUT Teamsprint bedraagt €10,00. Dit bedrag hoef je niet zelf over te maken. De betaling voor de wedstrijd wordt via je eigen vereniging geregeld. Ben je geen SSV-lid kan je je ook aanmelden via hetzelfde formulier. Maak vervolgens het inschrijfgeld over op de volgende rekening: NL98 RABO 0141316039 tnv. E.S.S.V. Alcedo. Zodra we jou inschrijfgeld ontvangen hebben is je inschrijving definitief. Kosteloos afmelden kan tot 25 november. 

Meld je team zo snel mogelijk aan, als de deelnemerslijst vol zit worden de teams die zich als laatste hebben ingeschreven op de reservelijst geplaatst.

Heb je nog vragen? Mail dan gerust naar voorzitter@essvalcedo.nl.