Winter

Rotterdam (december tot/met februari)

maandag
Vanaf 18.00 beginnen we met een warming up. Om 18.30 gaan we het ijs op tot 20.00 (eventueel met uitloop).
donderdag
Vanaf 20.15 beginnen we met een warming up. Om 20.45 gaan we het ijs op tot 22.00.

Op beide dagen is er een trainer aanwezig voor de beginnende schaatsers, en elke maandag is er een professionele trainer voor de gevorderde schaatsers. Op donderdag wordt er meestal training gegeven door een gevorderde Alcediaan.
Woensdag is van 18.30 tot 20.00 noren uur, op dit uur traint SVR ook , Alcedianen zijn welkom om mee te trainen.

Dordrecht (oktober, november en maart)

donderdag
Vanaf 20.00 uur gaan we het ijs op tot 22:00.

Hier is voor de beginnersgroep een trainer aanwezig.
Vaak wordt er voorafgaand aan de training besproken hoe er samen gereisd kan worden.

Wat doen we tijdens de training?

Beginnende schaatsers kunnen tijdens deze uren de beginselen van het schaatsen leren in groepslessen. In een kleine groep komt alles voorbij, van lang glijden op een been tot pootje over in de bocht. Naast beginners is er ook altijd een geoefende groep schaatsers aanwezig. Ook als geoefende schaatsers kun je werken aan je techniek en conditie.

Handig om mee te nemen

Om mee te kunnen doen aan de lessen is het handig als je op noren rijdt. Verder zijn handschoenen verplicht en is een muts aan te raden. Qua kleding zit je al goed met een trainingsbroek en een warme trui. Natuurlijk kun je ook eens kijken naar de verenigingskleding van Alcedo. Voor informatie met betrekking tot de kosten van een lidmaatschap bij Alcedo sturen we je graag door naar deze pagina.

IMG_4237

Locatie

Het adres van de ijsbaan is “Toepad 95, 3063 NJ Rotterdam”. Het is gelegen op de hockeyvelden van R.H.V. Leonidas (zie de foto hieronder). Zorg ervoor dat je tijdig aanwezig bent bij de ijsbaan aangezien er soms een rij kan staan bij de ingang. Dit vooral wanneer je schaatsen wilt huren.

schaatsbaanrotterdam