Winter

Rotterdam (december tot en met februari)

Maandag
Vanaf 18:00 uur beginnen we met een korte warming up. Daarna trekken we in de kleedkamer onze schaatsen aan. Om 18:30 uur gaan we het ijs van de 400 meter baan op.

Woensdag
Vanaf 20:00 uur beginnen we met een warming up. Het is belangrijk dat je zelf je kaartje hebt besteld bij de schaatsbaan. Hierna trekken we onze schaatsen aan om 20.30 uur het ijs op te gaan tot 21.45 uur.

Op beide dagen wordt er training geven aan de beginners en gevorderden. De vergevorderden trainen met een schema en kunnen voor technische kwesties altijd terecht bij de trainer van de gevorderden groep.

Zondag is van 09.00 tot 10.00 uur noren uur, op dit uur wordt er geen training  gegeven maar je kan daar altijd heen gaan als je wil.

Den Haag (oktober, november en maart)

Maandag
In deze periode hebben we een droogtraining op maandag. Deze training is gewoon in Rotterdam, op dezelfde locatie als in de zomer, op de campus, om 19.00 uur. Als het regent trainen we in de parkeergarage van de Erasmus Universiteit, dit wordt altijd in de app gecommuniceerd.

Woensdag
Vanaf 20.00 uur gaan we het ijs op tot 22:00 in de Uithof in Den Haag.

Vaak wordt er voorafgaand aan de training besproken hoe er samen gereisd kan worden, wie er bij wie in de auto kan en wat makkelijk is voor iedereen qua locatie. Op dit uur is er geen trainer aanwezig, een ervaren Alcediaan zorgt voor een gestroomlijnde training en je kan altijd bij anderen Alcedianen waar je terecht met je vragen.

Wat doen we tijdens de training?

Beginnende schaatsers kunnen tijdens deze uren de beginselen van het schaatsen leren in groepslessen. In een kleine groep komt alles voorbij, van lang glijden op een been tot pootje over in de bocht. Naast beginners is er ook altijd een geoefende groep schaatsers aanwezig. Ook als geoefende schaatsers kun je werken aan je techniek en conditie.

Handig om mee te nemen

Om mee te kunnen doen aan de lessen is het handig als je op noren rijdt. Verder zijn handschoenen verplicht en is een muts aan te raden. Qua kleding zit je al goed met een trainingsbroek en een warme trui. Natuurlijk kun je ook eens kijken naar de verenigingskleding van Alcedo. Voor informatie met betrekking tot de kosten van een lidmaatschap bij Alcedo sturen we je graag door naar deze pagina.

IMG_4237

Locatie

Het adres van de ijsbaan is “Toepad 95, 3063 NJ Rotterdam”. Het is gelegen op de hockeyvelden van R.H.V. Leonidas (zie de foto hieronder). Zorg ervoor dat je tijdig aanwezig bent bij de ijsbaan aangezien er soms een rij kan staan bij de ingang. Dit vooral wanneer je schaatsen wilt huren.

schaatsbaanrotterdam