Winter

Rotterdam (december tot/met februari)

Maandag
Vanaf 20.15 uur beginnen we met een warming up. Om 20.30 uur geeft de voorzitter een speech en daarna gaan we het ijs op van 20.45 tot 22.00 uur.

Woensdag
Vanaf 18.00 uur beginnen we met een warming up. Om 18.15 uur volgt de speech van de voorzitter om daarna 18.30 uur het ijs op te gaan tot 20.00 uur.

Op beide dagen is wordt er training geven aan de beginners en gevorderden. De vergevorderden trainen met een schema en kunnen voor technische kwesties altijd terecht bij de trainer van de gevorderden groep.

Zondag is van 09.00 tot 10.00 uur noren uur, op dit uur wordt er geen training  gegeven maar je kan daar altijd heen gaan als je wil.

Den Haag (oktober, november en maart)

Maandag
In deze periode hebben we een droogtraining op maandag. Deze training is gewoon in Rotterdam, op dezelfde locatie als in de zomer, de Plantagelaan, om 19.00 uur. Als het regent trainen we in de parkeergarage van de Erasmus Universiteit, dit wordt altijd in de app gecommuniceerd.

Woensdag
Vanaf 20.00 uur gaan we het ijs op tot 22:00.

Vaak wordt er voorafgaand aan de training besproken hoe er samen gereisd kan worden, wie er bij wie in de auto kan en wat makkelijk is voor iedereen qua locatie. Op dit uur is er geen trainer aanwezig, een ervaren Alcediaan zorgt voor een gestroomlijnde training en je kan altijd bij anderen Alcedianen waar je terecht met je vragen.

Wat doen we tijdens de training?

Beginnende schaatsers kunnen tijdens deze uren de beginselen van het schaatsen leren in groepslessen. In een kleine groep komt alles voorbij, van lang glijden op een been tot pootje over in de bocht. Naast beginners is er ook altijd een geoefende groep schaatsers aanwezig. Ook als geoefende schaatsers kun je werken aan je techniek en conditie.

Handig om mee te nemen

Om mee te kunnen doen aan de lessen is het handig als je op noren rijdt. Verder zijn handschoenen verplicht en is een muts aan te raden. Qua kleding zit je al goed met een trainingsbroek en een warme trui. Natuurlijk kun je ook eens kijken naar de verenigingskleding van Alcedo. Voor informatie met betrekking tot de kosten van een lidmaatschap bij Alcedo sturen we je graag door naar deze pagina.

IMG_4237

Locatie

Het adres van de ijsbaan is “Toepad 95, 3063 NJ Rotterdam”. Het is gelegen op de hockeyvelden van R.H.V. Leonidas (zie de foto hieronder). Zorg ervoor dat je tijdig aanwezig bent bij de ijsbaan aangezien er soms een rij kan staan bij de ingang. Dit vooral wanneer je schaatsen wilt huren.

schaatsbaanrotterdam