Zomer

Een goede winter wordt voorafgegaan aan een goede zomertraining.  Om het schaatsseizoen fit te beginnen zijn er ook in de zomer verschillende trainingen waar je als lid van Alcedo aan mee kan doen.

ESSV Alcedo heeft op maandagavond een droogtraining. Deze landtraining begint om 19.00 uur op de campus van de Erasmus Universiteit of op de parkeerplaats van de Kralingse Zoom. Tijdens de landtrainingen wordt er gewerkt aan de conditie, schaatstechniek en core-stability. Deze training is voor sporters van ieder niveau toegankelijk en is laagdrempelige manier om fit te blijven tijdens de zomer!

Op woensdag vinden er inline-skate trainingen plaats. Bij deze training hebben wij de mogelijkheid om aan te sluiten bij SVR en die beginnen om 20:30 op de inline-skate baan RWC AHOY naast zestienhoven. We fietsen samen naar de training. Een helm is hierbij verplicht!

De wielrentraining op donderdag start om 19.00 en heeft een gemiddelde snelheid van 27 km per uur. De training duurt ongeveer 2,5 uur en heeft een lengte van 60 km. Je hebt hier wel je eigen fiets voor nodig. Uiteraard geldt hier: Samen uit, samen thuis! Ook is het mogelijk  om tussensprints te doen, dit is op vrijwillige basis.

Op alle even weken is er op zaterdag om 10.00 ook een lange wielrenrit met een afstand van 80 tot 100 km. Uiteraard houden we ook hier rekening met elkaar en nemen we pauze met koffie en appeltaart.

Als lid van Alcedo mag je zelf kiezen aan welke trainingen je meedoet, niks is verplicht! Wel wordt er na de training vaak nog een drankje gedaan met de leden die dat willen.

Image-6IMG_1016Image-5